Lekker gourmetten tijdens de feestdagen: dit zijn de populairste gourmethapjes

De meeste mensen vinden gourmetten erg gezellig met familie, vrienden of gewoon met het gezin. Dit is extra leuk tijdens de feestdagen, waarbij iedereen steeds iets lekkers op de grillplaat legt. Welke hapjes vinden de meeste mensen erg lekker? En zijn er ook nog bijzonderheden, die je kunt serveren? Die er toch bij passen? Hieronder vind je een aantal recepten en tips, zodat je een onvergetelijk samenzijn hebt. Die hapjes kan je zelf maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte bij de slager te bestellen. Dit scheelt je toch weer wat werk en het vlees is bijvoorbeeld al voor je gekruid of gesneden.

Wat vind je lekker bij het gourmetten?

De meeste mensen houden van wat vis, vlees of kiezen soms ook voor wat vegetarische opties. Je kunt kleine biefstukjes, garnalen, champignons, paprika, komkommer, andere soorten vlees (zoals kipfilet en kleine hamburgers) voorbereiden, die je allemaal op de grillplaat of in het grillpannetje kunt doen. Ook kan je voor wat extra bijzondere hapjes kiezen, zoals cordon bleu of pannenkoekenbeslag. Wat het ook vaak goed doet, is opgeklopt ei.


Aangezien je steeds een tijdje moet wachten totdat je vlees of groenten gegaard is, is het handig om wat andere lekkere dingen op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met knoflooksaus, kruidenboter, een rundvlees- of huzarensalade of je kunt nog andere bijgerechten maken. Vergeet ook zeker de sausjes niet, want daar houden de meeste mensen ook wel van.

Benodigdheden voor het gourmetten

Voor het gourmetten zelf heb je niet zoveel spullen nodig, maar wat wel echt belangrijk is, is een goed gourmetstel. Er zijn soms gourmetstellen waarbij het écht lang duurt voordat het een beetje op gang komt. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Bij sommige slagerijen kan je terecht voor alles wat we hierboven genoemd hebben. Alleen zal je dan de visproducten ergens anders moeten halen, maar de rest is allemaal verkrijgbaar bij Slagerij Broekhuis. Zelfs het stokbrood en de smeersels. Al het vlees, vis en de groenten zet je bij elkaar in gezellige, kleine schaaltjes.

Extra gerechten voor op tafel:

Soms wil je ook eens iets bijzonders voor op tafel. Iets extra's, eens wat anders dan anders. Dan zijn er nog wat lekkere dingen die je erbij op tafel kunt zetten, zoals:

  • Courgette of aubergine om te bakken in pannetjes

  • Maak een frisse salade die je erbij kunt eten

  • Gekookte mosselen of coquilles zijn ook heerlijk om op de gourmetgrill te doen. Zo eet je ook echt eens wat extra's.